Üveg-agyag nagy tál

újdonság

Az Üveg-agyag projektem a Re-built Glass kísérleteimből születtek.

Hogy teljes mértékben a fenntarthatóság mellett maradjak újra-iszapolt száraz agyagokkal és üvegtörmelék keverékével végzek jelenleg anyagkísérleteket. Vagyis csakis hulladékokból építkezem, hozok létre új értéket.

Gömb kollekcióm mérete: 26 cm gömb

Különböző agyag- és üvegtörmelékek rétegződését és kombinációját kutatom, Valamint olyan technikákat dolgozok ki, amelyekkel rendkívüli textúrák és tapintható új üveg-kerámia felületek hozhatók létre. Ezen munkáimmal, a két anyagban és kombinációjukban lévő feszültségeket kutatom. Új gyúrható üvegem, (ami jelen kutatásaim szerint egyedülálló) lehetővé teszi az üveghulladék kézzel való formázását, megmunkálását. Az agyag felhasználásánál is igyekszem újra-iszapolt agyagokat használni, és anyagában keverni az üveghulladékkal, nem a megszokott módon felületi színezékként, mázként.

A két szilikát anyag összegyúrásából fakadó kísérletek kutatása talán abban egyedi, hogy a két anyagot teljesen összegyúrom. Az agyag, mint természetes és az üveg, mint az ember által megalkotott egyik első anyagunk ötvözésével. Az ember által alkotott és teremtett világ anyagainak összegyúrását. Az ebből fakadó feszültségek feloldását kutatom.

..."Az új üvegagyagomból készülő művészeti alkotásoknak a "Micsoda az ember?" nevet adtam. Azt a kérdést boncolgatom, hogy az ember által alkotott környezet, az Isten által alkotott természet és az ember által létrehozott mesterséges anyagok vajon összegyúrhatóak-e? Alkothat-e az ember úgy, hogy azzal ne romboljon? Tudunk mi emberek teremteni? Vagy minden alkotásunkkal csak rombolunk?– fontos és nehéz kérdések, de az már előrelépés, ha mindenki megpróbál majd a maga életében válaszokat párosítani hozzá…

A képen látható üvegagyag tál 50% újra iszapolt agyag, és 50% építészeti üveghulladék keveréke.

34 990 Ft