Üveg-agyag nagy tál

újdonság

Az Üveg-agyag projektem a Re-built Glass kísérleteimből születtek.

Hogy teljes mértékben a fenntarthatóság mellett maradjak újra iszapolt száraz agyagokkal és üvegtörmelék keverékével végzek jelenleg anyagkísérleteket.

Különböző agyag- és üvegtörmelékek rétegződését és kombinációját kutatom, Valamint olyan technikákat dolgozok ki, amelyekkel rendkívüli textúrák és tapintható új üveg-kerámia felületek hozhatók létre. Ezen munkáimmal, a két anyagban és kombinációjukban lévő feszültéségeket kutatom. Új gyúrható üvegem, (ami jelen kutatásaim szerint egyedülálló) lehetővé teszi az üveg kézzel való formázását, megmunkálását. Az agyag felhasználásánál is igyekszem újra-iszapolt agyagokat használni, és anyagában keverni az az üveghulladékkal, nem a megszokott módon felületi színezékként, mázként.

A két szilikát anyag összegyúrásából fakadó kísérletek kutatása talán abban egyedi, hogy a két anyagot teljesen összegyúrom. Az agyag, mint természetes és az üveg, mint az ember által megalkotott egyik első anyagunk ötvözésével. Az ember által alkotott és teremtett világ anyagainak összegyúrását. Az ebből fakadó feszültségek feloldását. A két anyag rétegződését, kombinációját kutatom. Valamint olyan technikákat dolgozok ki, amelyek új, izgalmas tapintható textúrákat hozhatnak létre.

 Ezen új anyaggal hozom létre iparművészeti alkotásaimat, a "Micsoda az ember?" fogalomkörére.

A képen látható üvegagyag tál 50% újra iszapolt agyag, és 50% építészeti üveghulladék keveréke.

34 990 Ft