Beragyogva című üvegplasztika

A Nap és Hold csoportba tartozó üvegplasztikáimat újrahasznosított építészeti üvegből hozom létre. 2019-óta kutatási szakterületem az egyre nagyobb mértékben növekvő építészeti üveghulladék újra-hasznosítása, design termékekben.

A Nap és Hold plasztikasorozatom (2022.), második darabja az alábbi alkotás. A Nap az emberiség legősibb és legerősebb szimbóluma. A Biblia első könyve így ír a keletkezéséről.

I.Mózes 1/16-19.

"16 Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.

17 És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre;

18 És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválaszszák a világosságot a setétségtõl. És látá Isten, hogy jó.

19 És lõn este és lõn reggel, negyedik nap."

A Nap és Hold a Férfi és a Nő szimbólumai is. Az alábbi plasztikám ezt a találkozást, egybeolvadást, és ennek a két égi testnek egymásra gyakorolt hatását kívánja megjeleníteni. A Holdnak nincs saját fénye, a Nap fényét veri vissza. Amikor a nap során a Nap fényereje nagyon nagy, akkor nem látszik a Hold, ilyenkor ugyanis a Nap összes fénye visszaverődik róla.

Az alábbi plasztikám címe : "Beragyogva"

280 000 Ft